Lindo 2010.10.07. 22:29

Összefoglalás

2010. június 18-án repültünk ki Amerikába, pontosabban Chicagoba. Pontosan 15 hetet töltöttünk kint, ebből 11et dolgoztunk és 4et pedig utaztunk. Tízszer repültünk egészen az indulástól a hazaútig. A négy hét alatt a következő városokban jártunk:

Miami (5 nap): Miami csodálatos, ha az ember igazán pihenni akar, akkor oda menjen. Mindenhol pálmafák, a közlekedés nagyon egyszerű, az óceán csodálatos. Aki ott jár ne hagyja ki a Seaquariumot! :)
Washington (6 nap): a belvárosban rengeteg érdekes múzeum található és mind ingyenes, épp emiatt a városban iszonyat magas az adó. Minden nagyon közel van egymáshoz, gyalog bárhova hamar el lehet jutni.
Philadelphia (5 nap): Eléggé kicsi, a látnivalókat 1-2 nap alatt be lehet járni, emiatt a maradék 2-3 nap számunkra inkább a pihenésre volt jó.
Niagara Falls (2 nap): Maga a város csendes, kevés autó jár az utakon, az utcán nincs olyan sok ember. A vízesés valami mesés, ha valaki ott jár nem hagyja ki a hajóutat.
New York (4 nap): Nekem nem ez a város volt a kedvencem, de az sem mondom hogy nem szerettem, inkább csak azt, hogy nehéz volt megszokni azt a rengetek embert, a túlzsufolt utcákat. Másrészről a Time Square-t, az Empire State Building-et, a Szabadság szobrot mind látni kell. De New York az New York, nem lehet kihagyni.

Ha sorrendbe kellene állítanom a városokat, akkor a következő lenne:
Miami
Niagara Falls
New York
Washington
Philadelphia

Tehát röviden, a tábori élet fantasztikus volt, napi 8 órában dolgoztunk megosztva, ami kibírható volt. Rengeteg ember megismerhettem, olyan ételeket ehettem, mint eddig soha, olyan élményekben volt részem, mint még soha. Fájt a szívem, mikor el kellett jönnünk onnan, hiszem mégiscsak majdnem 3 hónapig éltünk ott.

Egy hete jöttünk haza, de én már most mennék vissza Amerikába. Kint sokkal könnyebb az élet, mert megkönnyítik, csak példaként: nincsenek ellenőrök a tömegközlekedési járműveken, az eladók sokkal kedvesebbek. Az emberek teljesen másképp viszonyulnak egymáshoz. Akárhova mész mindenki szívesen segít neked, még kérés nélkül is. De ezt csak az tudja megtapasztalni, aki már volt külföldön.

Ezzel a mondattal zárom le a blogomat:

Életem eddigi legjobb, legtöbb élménnyel teli nyara volt, amit soha nem fogok elfelejteni!!!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása